Share

article photo 1

Είμαστε μόλις μερικές ημέρες μακριά από κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις σε Ελλάδα και Κύπρο: με τον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, τον Μαραθώνιο της Λάρνακας, της Λευκωσίας και πολλούς άλλους αγώνες τρεξίματος να ετοιμάζονται να υποδεχθούν χιλιάδες αθλητές από όλο τον κόσμο, οι οποίοι θα κληθούν να «κερδίσουν» το στοίχημα του κλασσικού μαραθωνίου των 42 χιλιομέτρων αλλά και μικρότερων διαδρομών.

Με έναν επίπονο και εξαντλητικό αγώνα να τους περιμένει τις επόμενες ημέρες, οι αθλητές έχουν εισέλθει στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους. Έπειτα από μήνες σκληρής δουλειάς, απαιτητικών προπονήσεων και πολλών θυσιών, έφτασε η στιγμή όπου ο κάθε μαραθωνοδρόμος θα βρεθεί αντιμέτωπος με τα προσωπικά του όρια. Θα κληθεί να τα υπερβεί, να δοκιμάσει τις αντοχές του, να επιδείξει σωματική, αλλά και ψυχική δύναμη.

Οι ίδιοι, γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα, πως η καλή σωματική προετοιμασία πριν από κάθε αγώνα, αποτελεί το κλειδί για την καλύτερη δυνατή απόδοση, ενώ η σωστή αποθεραπεία του οργανισμού, είναι βασικό στοιχείο για να μπορέσει να επανέλθει. Τώρα είναι η καλύτερη και ιδανικότερη περίοδος για να απαλλαχτούν οι δρομείς από τους μυϊκούς πόνους της μεγάλης προετοιμασίας και να αποδώσουν στο μέγιστο.

Μια αποτελεσματική και δημοφιλής μέθοδος αντιμετώπισης των μυϊκών πόνων και των φλεγμονών είναι η  κρυοθεραπεία. Πρόκειται για μία απλή και ασφαλή πρακτική, η οποία έχει τις ρίζες της πίσω στον χρόνο και συγκεκριμένα στον Ιπποκράτη, ο οποίος πρώτος χρησιμοποίησε τον πάγο και το χιόνι σαν θεραπευτικό μέσο στους οξείς τραυματισμούς του μυοσκελετικού συστήματος.

Η συγκεκριμένη μέθοδος, αξιοποιώντας τις αντιφλεγμονώδεις και θεραπευτικές ιδιότητες του φυσικού ψύχους, μειώνει τον πόνο και το πρήξιμο, βοηθά στη συστολή των αιμοφόρων αγγείων και μπλοκάρει τα νευρικά ερεθίσματα. Η αίσθηση του ψύχους μειώνει την κυκλοφορία του αίματος και τη φλεγμονή, ενώ αποτρέπει και τον σχηματισμό οιδήματος στους μαλακούς ιστούς. Την ίδια στιγμή, μειώνει το αίσθημα του πόνου, ελαττώνοντας την ταχύτητα αγωγής των νεύρων, με αποτέλεσμα τη χαλάρωση των γύρω μυών.

Βίντεο: Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της παγοθεραπείας και της ζεστής θεραπείας και σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να εφαρμόζεται η κάθε μια;

Η θεραπεία αυτή διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην οξεία φάση της επούλωσης μετά από τραυματισμούς (θλάσεις των μυών, αιματώματα, συνδεσμικές κακώσεις, κακώσεις των μηνίσκων, διαστρέμματα κλπ), καθώς και στις τενοντίτιδες, θυλακίτιδες (φλεγμονή του θύλακα της άρθρωσης), ορογονοθυλακίτιδες κλπ.

Η ιδανική λύση για δρομείς και αθλητές

Αυτού του είδους τη θεραπευτική δράση είναι που προσφέρει το Ice Power Gel, ένα προϊόν κρυοθεραπείας που δρα γρήγορα και αποτελεσματικά, ανακουφίζοντας από την αίσθηση του πόνου, τη φλεγμονή, το πρήξιμο και την υπερβολική ένταση των μυών. Το αποτέλεσμα ψύξης επιτυγχάνεται με τη χρήση μενθόλης, η οποία μειώνει τη θερμοκρασία του σώματος κατά περίπου 5ο C και επιταχύνει την αποκατάσταση.

1 2 2

Το Φινλανδικής προέλευσης προϊόν, όχι μόνο έχει τα ίδια αποτελέσματα που παρέχει μία συμβατική κρυοθεραπεία, αλλά με τη χρήση του απαλλάσσει αποτελεσματικά από τον πόνο χάρη στη φυσική δράση της μενθόλης, η οποία διαρκεί περισσότερο στον οργανισμό. Η επίδραση του Ice Power Gel  είναι κλινικά αποδεδειγμένη, καθώς σε έρευνα που διεξήχθη σε Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία σε Ελσίνκι, Τάμπερε και  Κουόπιο, με τη χρήση του τζελ κρυοθεραπείας επιτεύχθηκε μείωση του πόνου των ασθενών κατά 50% από την πρώτη εβδομάδα χρήσης του. Συγκεκριμένα, ο πόνος των ασθενών που χρησιμοποίησαν το Ice Power Gel μειώθηκε από 59 (σε κλίμακα 0-100) σχεδόν στο μισό, δηλαδή στο 30, ενώ έπειτα από 4 εβδομάδες, η ένταση του πόνου μειώθηκε στο 7.  

Ο φυσικός τρόπος με τον οποίο δρα το Ice Power Gel, το καθιστά κατάλληλο για χρήση από όλη την οικογένεια, συμπεριλαμβανομένου παιδιών άνω των δύο ετών. Το προϊόν είναι κατάλληλο για πόνο στον αυχένα και στους ώμους, πονοκέφαλο που οφείλεται σε μυϊκή ένταση, μυϊκό πόνο στη μέση, πόνο λόγω ανάπτυξης σε παιδιά, αποκατάσταση από σωματική άσκηση, όπως επίσης και για χρήση πριν από την άθληση για βελτίωσή της απόδοσης. 

Γι’ αυτό και το Ice Power Gel είναι ένα σημαντικό προϊόν που πρέπει να έχει κάθε αθλητής μαζί του, ιδιαίτερα σ’ έναν μαραθώνιο αγώνα. Έτσι θα είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει κάθε εμπόδιο που μπορεί να βρεθεί στον δρόμο του, πριν ή μετά από αυτόν, χωρίς δυσκολία, αφού η χρήση του προϊόντος είναι εύκολη και απλή. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τοποθετηθεί μία ορατή ποσότητα Ice Power Gel 3-4 φορές την ημέρα στην πάσχουσα περιοχή, μέχρι να υποχωρήσει ο πόνος και το πιάσιμο. Δεν χρειάζεται μασάζ, απλώς να απορροφηθεί το τζελ.

Σας ευχόμαστε καλές προετοιμασίες, καλές επιτυχίες στους αγώνες σας και να θυμάστε πως #mazimeIcePower η δρομική σας εμπειρία θα γίνει πιο ευχάριστη!

______________________

Εισαγωγή & Διανομή: Marathon Trading

Διατίθενται σε όλα τα φαρμακεία παγκύπρια.

www.icepower.gr/gr

Our Partners

CONTACT US

Marathon distribute

Marathon Distributors is Cyprus’ leading pharmaceutical and healthcare logistics provider with a 38% market share in pharmacies. Marathon Distributors offers high quality services along the supply chain such as warehousing, order receipt, pick and pack, distribution and repackaging.

kapakiotis

Kapakiotis & Papaellinas Ltd is a joint venture company that was formed between Ioannis M. Kapakiotis & Son Ltd and C.A.P. Papaellinas Ltd, the former distributors of GlaxoWellcome and SmithKline Beecham, whose main operation is the distribution of the GlaxoSmithKline (GSK) pharmaceuticals in Cyprus.

Alector Pharmaceuticals is a joint venture company that was formed between C.G.Papaloizou Ltd and Ioannis M. Kapakiotis & Son Ltd, the former distributors of Astra and Zeneca, to promote and distribute the AstraZeneca pharmaceuticals in Cyprus.

CONTACT US

35 Kilkis Avenue, 2234 Latsia, Cyprus

+357 22 899500

[email protected]