Κρυοθεραπεία: Πότε, που και γιατί!

22 March, 2022

Πρώτος ο Ιπποκράτης χρησιμοποίησε τον πάγο και το χιόνι σαν θεραπευτικό μέσο στους οξείς τραυματισμούς του μυοσκελετικού συστήματος.

Σήμερα, έχει αποδειχθεί πειραματικά και κλινικά ότι ο πάγος και τα προϊόντα της Ice Power παίζουν σημαντικό ρόλο στην οξεία φάση της επούλωσης μετά από τραυματισμούς (θλάσεις των μυών, αιματώματα, συνδεσμικές κακώσεις, κακώσεις των μηνίσκων, διαστρέμματα κλπ) καθώς και στις τενοντίτιδες, θυλακίτιδες (φλεγμονή του θύλακα της άρθρωσης), ορογονοθυλακίτιδες κλπ.

Η κρυοθεραπεία μειώνει τον πόνο και το πρήξιμο, και βοηθά στη συστολή των αιμοφόρων αγγείων και μπλοκάρει τα νευρικά ερεθίσματα. Πρόκειται για μια θεραπεία πόνου που χρησιμοποιεί μια μέθοδο τοπικών θερμοκρασιών κατάψυξης για να καταστρέψει ένα ερεθισμένο νεύρο. Χρησιμοποιείται ευρέως τόσο στις πρώτες βοήθειες όσο και για την αποτελεσματική τοπική ανακούφιση από τον πόνο.

Η αίσθηση του ψύχους μειώνει την κυκλοφορία του αίματος και τη φλεγμονή και αποτρέπει τον σχηματισμό οιδήματος στους μαλακούς ιστούς. Επίσης, μειώνει το αίσθημα του πόνου ελαττώνοντας την ταχύτητα αγωγής των νεύρων, με αποτέλεσμα τη χαλάρωση των γύρω μυών.

Ο πιο ασφαλής τρόπος ανακούφισης από τον πόνο για όλους.

Η επίδραση του ψύχους των προϊόντων της Ice Power είναι κλινικά αποδεδειγμένη και έχει τα ίδια αποτελέσματα που παρέχει η συμβατική κρυοθεραπεία. Το αποτέλεσμα αυτό επιτυγχάνεται εύκολα και άνετα με την χρήση με της μενθόλης, η οποία μειώνει την θερμοκρασία του σώματος κατά περίπου 5ο C κάτι το οποίο ανακουφίζει από τον πόνο και επιταχύνει την αποκατάσταση. Επιπλέον, η φυσική δράση της μενθόλης στον οργανισμό διαρκεί περισσότερο σε  σχέση με τη συμβατική κρυοθεραπεία και επομένως ανακουφίζει αποτελεσματικότερα από τον πόνο.

Ο ιδανικότερος συνδυασμός!

Ice Power Cold / Hot Pack

Το επαναχρησιμοποιούμενο προϊόν Ice Power Cold/Hot Pack είναι ένα εύπλαστο επίθεμα υψηλής ποιότητας, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κρυοθεραπεία για την ανακούφιση από τον πόνο, τη φλεγμονή και το οίδημα. Για μη φλεγμονώδεις πόνους, μπορείτε να θερμάνετε το επίθεμα και να το χρησιμοποιήσετε ως θερμοθεραπεία. Σε περίπτωση τραυματισμού και παρατεταμένου μυϊκού πόνου, συνιστάται η συνέχιση της κρυοθεραπείας με Ice Power Cold Gel.

Ice Power Cold Gel

Τέλος, ενισχύστε την επίδραση του Cold Gel με την χρήση του προϊόντος Ice Power Plus Cold Gel με MSM το οποίο περιέχει το φυσικό παυσίπονο MSM. Οι θειούχες ενώσεις του MSM αφομοιώνονται εύκολα από το ανθρώπινο σώμα και γι’ αυτό το MSM χρησιμοποιείται ευρέως για τη θεραπεία προβλημάτων των αρθρώσεων όπως η αρθρίτιδα, η αρθροπάθεια και επίσης η τενοντοελυτρίτιδα.

Ice Power Plus Cold Gel

Χρησιμοποιήστε τα προϊόντα της Ice Power ως σύμμαχό σας στην καθημερινότητα και στην άσκηση σας. Πριν, μετά και όποτε εσείς επιθυμείτε!