Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Δρομικό Συνέδριο “Η Δύναμη του Δρομέα” με τον Δημήτρη Τζεφαλή

10 January, 2023

Mεγάλη επιτυχία και πάρα πολλές γνώσεις πρόσφερε στους συμμετέχοντες το δρομικό συνέδριο με τίτλο “Η Δύναμη του Δρομέα” που διοργάνωσε η Ice Power Κύπρου στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του brand, κλείνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο την χρονιά.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 9 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων των κεντρικών γραφείων της Τράπεζας Κύπρου στην Λευκωσία, με συμμετέχοντες από όλες τις πόλεις του νησιού.

Η θεματολογία του συνεδρίου εστιάστηκε σε θέματα που αφορούν το τρέξιμο σε μικρές και μεγάλες αποστάσεις και συγκεκριμένα σε τρόπους και τεχνικές για να μπορέσει κάποιος να τρέξει ένα ποιοτικότερο και συνάμα γρηγορότερο μαραθώνιο, κάτι που αποτελεί όνειρο και σκοπό ζωής για ελίτ και τους περισσότερους ερασιτέχνες δρομείς.

Μέσα στον διαθέσιμο του χρόνο στο συνέδριο, ο Δημήτρης Τζεφαλής, μετάφερε στο κοινό μέσα από την παρουσίαση και ομιλία του, πως το τρέξιμο μπορεί να γίνει λίγο πιο όμορφο, πιο θετικό και πιο ενδιαφέρον και πως η επιλογή αυτού του τρόπου ζωής μπορεί να μας διατηρήσει σε καλή κατάσταση μέχρι τα γεράματα. Μοιράστηκε τις δικές του γνώσεις και βιώματα από τους αγώνες τρεξίματος δρόμου αλλά και τις εμπειρίες του όπως και την ομορφιά του ορεινού τρεξίματος, δίνοντας πολύτιμες συμβουλές πως μπορεί κάποιος να βελτιώσει την εμπειρία του και να αποφύγει τυχόν τραυματισμούς.

Το δρομικό κοινό γνώρισε τον Δημήτρη Τζεφαλή

Ο Έλληνας εν ενεργεία προπονητής στίβου και αθλητής δρόμων μεγάλων αποστάσεων, Δημήτρης Τζεφαλής, είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής MSc. απόφοιτος του Αριστοτελείου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακές  σπουδές στην «Ανθρώπινη απόδοση και υγεία». Είναι ο εμπνευστής και προπονητής της ομάδας δρόμων αντοχής O.S.B._Endurance Team (One Step Beyond) που σκοπό έχει τη διάδοση των δρόμων μεγάλων αποστάσεων και της καλύτερης υγείας του πληθυσμού και των δρομέων. Είναι παράλληλα προπονητής του Συλλόγου Κλασικού Αθλητισμού Δράμας.

Εν ενεργεία δρομέας και λάτρης των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων, από τα 3 χλμ με φυσικά εμπόδια έως τον Μαραθώνιο, και του ορεινού τρεξίματος, ενώ έως τα εφηβικά του χρόνια υπήρξε δεκαθλητής.

Αρθρογραφεί σε μεγάλα αθλητικά sites όπως το Athletics Magazine, το Runbeat και το Runningnews.

Είναι ο συγγραφέας των βιβλίων «Φέρνοντας κοντά τις μεγάλες αποστάσεις», το οποίο  αποτελεί τον πληρέστερο προπονητικό οδηγό δρόμων αντοχής, του εμψυχωτικού εγχειριδίου αυτοβελτίωσης  «Πού τρέχει ο λογισμός σου»; και του βιβλίου «Στον δρόμο για το Καλλιμάρμαρο».

Πολύπλευρη Στήριξη στον Αθλητισμού της Κύπρου

Η Ice Power εδώ και χρόνια έχει συνδεθεί άμεσα με τον αθλητισμό, θεωρώντας ότι η πολύπλευρη στήριξή της αποτελεί ενεργό μέρος της αποστολής της και υπόσχεται να συνεχίσει την αδιάκοπη στήριξη του αθλητισμού όπως και τα προηγούμενα χρόνια, προγραμματίζοντας επιπλέον αντίστοιχα συνέδρια και εκπαιδευτικά σεμινάρια τα οποία θα ενισχύσουν την εξέλιξη και ανάπτυξη όχι μόνο του δρομικού κινήματος αλλά και άλλων αντίστοιχων αθλημάτων στο νησί.